Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساسان شاه ویسی گفت: در جایی که دیدگاه کارشناسی تیم اقتصادی دولت نظیر نوبخت و ... مشخص بوده و میدانیم که این دولت پرداخت یارانه را مذهموم می دانست پس طبیعی است که مردم به این اظهارات دولت مبنی بر افزایش یارانه های مردم توجه و اعتمادی نداشته باشند.

ساسان شاه ویسی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص سهمیه بندی بنزین و نقاط ضعف و قوت آن اظهار داشت: اگرچه سهمیه بندی بنزین برای کشور امری ضروری تلقی می شد اما آنچه که مشخص بوده این است که به شکل مشخص اقدام کارشناسی در این زمینه صورت نگرفته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این طرح اگرچه صحیح ولی شتاب‌زده اجرا شد خاطرنشان کرد: سیاست اصولی در حوزه مدیریت منابع ملی یک اقدام و نسخه متناسب با وضعیت اقتصادی کشور تهیه نشد و متاسفانه با سوء مدیریت و عدم اقدام کارشناسی حجم عظیمی از منابع از دست رفت.

این کارشناس مسائل اقتصادی بیان داشت: نمونه این اقدام قبلا هم انجام شده بود و سهمیه بندی به شکل شوک آوری برای مردم انجام می گرفت؛ اما تعطیل شد و دوباره به شکل شوک آوری انجام شده و اکنون مجلس و کارشناسان در حال برطرف کردن ایرادات آن هستند.

شاه ویسی با بیان اینکه دولت اول این طرح را اجرا و سپس افکار عمومی را اقناع کرد گفت: دولت وقتی اختیار تغییر یا تعدیل قیمت بنزین را از مجلس دریافت کرد، می توانست با همکاری مجلس و متخصصان همچنین بهره گیری از نظرات ذینفعان این طرح اعم از تولید کنندگان، صادرکنندگان و ... برنامه جامع و کامل تری برای بنزین در نظر بگیرد.

وی همچنین گفت: عموما سیاست هایی که در اقتصاد دولت قرار است شکاف های بودجه ای را ترمیم کند، با اقبال عمومی مواجه نمی شود و لازمه اجرای این سیاست ها اقناع افکار عمومی و باورپذیر کردن این مساله است؛ دولت باید این مساله را برای مردم روشن کند که اگر قرار است بخشی از درآمدهای دولت تأمین شود، از طرف دیگر بخشی از منابع ملی که با عدم صرفه جوبی، قاچاق و ... از دست رفته است، با یک سیاست اصولی احیا شود.

این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به لزوم زمینه سازی برای افزایش قیمت بنزین در کشور عنوان کرد: اینکه ارزش ریالی کشور با ارزش دلار سنجیده شود اشتباه است و اگر امروز شاهد چنین ارزش گذاری و یا افزایش قیمت دلار هستیم به خاطر سیاست‌های غلط بانک مرکزی در حوزه ارز است.

شاه ویسی در ادامه بیان کرد: به نظر می رسد باید همین اقدام هم با بازسازی مدیریتی و یا اصلاح روش های مدیریتی و یا جایگزین کردن مدیریت، در حوزه منابع عمومی کشور هم صورت می گرفت تا با سیاست ها و بازیگران آشنا شده و تعیین نقش می شد تا با توجه به محیطی که در آن قرار گرفته ایم بهترین نتیجه حاصل شود.

 

مرجعیت داشتن قیمت بنزین در اقتصاد کشور کاملاً غلط است

وی افزود: می توانستند با در نظر گرفتن شرایط مکان و زمان و البته با یک شیب ملایم تر واکنش جامعه هدف که در ابتدا مصرف کنندگان بزرگ و در ادامه مصرف کنندگان خرد هستند را نسبت به این مساله می سنجیدند؛ باید قبول کنیم در اقتصاد ما به شکل غیر متعارف برخی از کالاها و خدمات به شکل غیر معمول حکم مرجعیت پیدا کرده اند و بنزین در کشور ما چنین نقشی دارد.

این کارشناس مسائل اقتصادی همچنین گفت: همانگونه که بودجه کشور به دلارهای نفتی مشخص است، وابستگی معیشت و سفره مردم به قیمت بنزنی نیز موضوعی انکار نشدنی است و تا زمانی که معیشت مردم به طور غلط به قیمت بنزین وابسته است، سیاست های اصلاح بنزین هرچند هدف های بزرگی داشته باشند منجر به افزایش هزینه های مردم و تورم می شود.

 

دولت روحانی از ابتدا با پرداخت یارانه مخالف بود

شاه ویسی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه همه درآمدهای ناشی از افزایش قیمت بنزین به حساب مردم کم درآمد واریز می شود خاطرنشان کرد: باور کردنی نیست که دولت صرفا برای برخوردار کردن مردم این اقدام را انجام داده و این همه هزینه را متحمل شده است.

وی خاطرنشان کرد: در جایی که دیدگاه کارشناسی تیم اقتصادی دولت نظیر نوبخت و ... مشخص بوده و میدانیم که این دولت پرداخت یارانه را مذموم می دانست پس طبیعی است که مردم به این اظهارات دولت مبنی بر افزایش یارانه های مردم توجه و اعتمادی نداشته باشند.

این کارشناس مسائل اقتصادی ضمن بررسی اعداد و ارقام اعلام شده برای دریافت یارانه از سوی دولت بیان کرد: کدام محاسبات کارشناسی در کشور به این نتیجه رسیده که 6 دهک باید این یارانه را دریافت کنند و مبنای پرداخت این یارانه چه بوده است؛ چرا رقم 60 میلیون را در نظر گرفتند و هزاران سوال دیگر که مشخص نیست دولت بر مینای کدام کار کارشناسی به این اعداد و ارقام رسیده است.

شاه ویسی در پایان تصریح کرد: در شرایطی که یک ماه گذشته 200 هزار نفر از دریافت یارانه حذف شده اند و در ادامه تعداد زیادی از آنها نسبت به این حذف اعتراض کردند و یارانه آنها دوباره برقرار شد؛ اگر تصمیمات دولت کارشناسی بود نباید این میزان خطا در حذف و برقراری یارانه به وقوع می پیوست.

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۹۹۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جاعل کلاهبردار در دام پلیس همدان افتاد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، سرهنگ زارعی گفت: به دنبال مراجعه و شکایت چند نفر از شهروندان به پلیس فتا مشخص شد، شخصی با ارائه رسید جعلی در قبال خرید کالا اقدام به کلاهبرداری کرده است که موضوع به صورت ویژه در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.

او افزود: به گفته شاکیان پرونده، شخصی به عنوان خریدار وارد مغازه شده و پس از انتخاب کالا و دریافت شماره کارت برای واریز پول، با ادعای واریز اینترنتی هزینه کالا اقدام به ارائه رسید پرداخت بانکی می‌کرد و در ادامه مالباخته در بررسی حساب بانکی خود متوجه می‌شد هیچ‌گونه وجهی به حساب او واریز نشده و رسید ارائه شده جعلی بوده است.

رئیس پلیس فتا استان همدان تأکید کرد: کارشناسان پلیس فتا تحقیقات خود را آغاز و با اقدامات فنی موفق به شناسایی متهم در کمترین زمان ممکن شدند که با هماهنگی قضایی وی را در یکی از استان‌های همجوار دستگیر کردند.

سرهنگ زارعی افزود: متهم پس از دستگیری با مشاهده مستندات پرونده به بزه انتسابی خود اعتراف کرد و پرونده او برای سیر مراحل قانونی در اختیار مرجع قضائی قرار گرفت.

او با بیان اینکه شهروندان باید نسبت به فعال‌سازی پیامک حساب بانکی خود اقدام کنند، توصیه کرد: کاربران و صاحبان صنوف قبل از هرگونه معامله و تحویل کالا از واریز وجه به حساب بانکی خود مطمئن شده و تنها به رسید‌های پرداخت ارسالی از طریق شبکه‌های اجتماعی اکتفا نکنند.

رئیس پلیس فتا استان همدان تصریح کرد: پلیس فتا به شکل شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به شهروندان است و کاربران می‌توانند در صورت مواجهه با موارد مشکوک، موضوع را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.ir بخش گزارش‌های مردمی و یا با شماره ۰۹۶۳۸۰ در میان بگذارند.

دیگر خبرها

  • افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده اند این مطلب را بخوانند
  • اگر سود سهام عدالت نگرفتید بخوانید!
  • زمان و مبلغ پرداخت مستمری مددجویان بهزیستی توسط سازمان هدفمندی یارانه‌ها
  • خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | جیب دارندگان سهام عدالت پرپول می‌شود
  • دریافت وام قرض الحسنه 10 تا 100 میلیونی برای یارانه بگیران
  • جاعل کلاهبردار در دام پلیس همدان افتاد
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید | یک راه بسیار ساده برای دریافت سود سهام عدالت
  • رفع ابهامات حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور و مفاصا حساب قراردادها
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها